regnskabsanalyse

DuPont pyramiden

Forside » DuPont pyramiden

Dupont pyramiden viser sammenhængen mellem afkastningsgraden, overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed.
Afkastningsgraden er det overordnede nøgletal for en virksomheds rentabilitet. Ved at bruge dupont pyramiden, kan man aflæse hvilke regnskabsposter der påvirker overskudsgraden, aktivernes omsætningshastighed og også afkastningsgraden.

Dupont pyramiden går perfekt sammen men en rentabilitetsanalyse. lige efter du har udføre rentabilitetsanalysen (læs om rentabilitetsanalyse her), kan du bruge dupont pyramiden og finde, hvilken regningsposter der påvirker overskudsgraden, aktivernes omsætningshastig og afkastningsgraden.

DuPont modellen

Du ponts pyramiden

Men hvordan bruger man modellen?
Du starter helt oppe ved toppen af pyramiden, ved afkastningsgraden. Afkastningsgraden nedbrydes i 2 grene, overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed. Den regnskabspost, blandt overskudsgraden og aktivernes omsætningshastig, der er faldet mest, vælger du og går længere nede i pyramiden. Her gøre du det samme. Du vælger den regnskabspost der er faldet mest og derefter går længere ned i pyramiden. 

Når du ikke kan gå længere ned i pyramiden, så har du altså fundet problemet. Det kan være at du fandt frem til at faste omkostninger fylder for meget og derfor skal du bruge mindre penge på det eller at jeres omsætning er faldet markant siden sidste år.

Se denne video for at få et bedre og mere visuelt gennemgang af dupont pyramiden:

Mere ligesom dupont pyramiden

Hvis du fandt dupont pyramiden spændende, så vil du også kunne lide at læse om ansoff’s vækstmatrice eller du kan også læse om hvordan man udfører en værdikædeanalyse eller læse om hvordan man udfører porters generiske strategier, så kan du også læse det her.

Gratis regningsprogram

Virksomhedsejere skal bruge en masse tid på administrative opgaver som fakturering, afregne moms og bogføring af regninger.

Disse administrative opgaver kan tage meget tid, og det er svært at holde styr på det hele, når du har travlt med at drive din virksomhed.

Billy.dk er her for at hjælpe. Billy.dk tilbyder et gratis faktureringsprogram, der gør det nemt at sende fakturaer, afregne moms og bogføre regninger med få klik, helt gratis. Desuden er programmet sikkert og nemt at bruge.

Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Billy.dk

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *