Soliditetsgrad

Hvad er soliditetsgrad?

Når det kommer til nøgletal, så er soliditetsgraden blandt de vigtigste. Soliditetsgraden er et mål for en virksomheds finansielle sundhed. Soliditetsgraden bruges til at danne et overblik over hvor stor en andel af en virksomheds aktiver der er placeret i fremmedskapitalen i forhold til egenkapitalen.
Ved at beregne en virksomheds soliditetsgrad får du et bedre indblik i hvor sårbar din virksomheds økonomi kan være overfor en eventuelle økonomisk krise.

Soliditetsgrad formel

For at bruge soliditetsgrad formlen, skal man bruge følgende 2 nøgletal: Egenkapital og samelede aktiver.
Egenkapitalen finder du i balance under passiverne. Aktiverne finder du også i balancen, men under aktiverne
Soliditetsgrad formlen ser således ud:

soliditetsgrad

Eksempel på soliditetsgrad formlen

Soliditetsgrad formlen for matas i 2016/17 beregnes således:

soliditetsgrad

Ved udgangen af 2016/17 udgjorde egenkapitalen 48,1 % af Matas samlede kapital. Dvs. 48,1% af kapitalen er stillet til rådighed af ejerne. Det resterende er fra fremmedkapitalen, der kan være banklån.

Hvad er en god soliditetsgrad

En tommelfingerregel er at en soliditetsgrad på 30 – 40% er en god soliditetsgrad. En virksomhed med en soliditetsgrad mellem 30 – 40% anses som sund med en god balance mellem aktiver og passiver og som har nok aktiver til dække passiverne.

Men det er værd at huske at en god soliditetsgrad kan være forskelligt fra virksomhed til virksomhed. I eksempelvis teknologi og sundhedsindustrien anses soliditetsgraden ikke som sund indtil den når over 40%, mens i retail og fremstillingsindustrien anses en lavere soliditetsgrad som 30 – 35% som sund.

Konklusion

Soliditetsgrad er en værdifuld nøgletal at kende til, når man skal have et overblik over en virksomheds finansielle stabilitet. Hver industri har deres version for hvad en god soliditetsgrad er og derfor er det svært at komme med et konkret svar på dette. Dog er en tommelfingerregel at en soliditetsgrad på 30 – 40% er hvad du burde gå efter.

Hvis du ønsker at læse mere om andre nøgletal og regnskabsanalyser. Så kan du læse om afkastningsgrad og overskudsgrad

Gratis regningsprogram

Virksomhedsejere skal bruge en masse tid på administrative opgaver som fakturering, afregne moms og bogføring af regninger.

Disse administrative opgaver kan tage meget tid, og det er svært at holde styr på det hele, når du har travlt med at drive din virksomhed.

Billy.dk er her for at hjælpe. Billy.dk tilbyder et gratis faktureringsprogram, der gør det nemt at sende fakturaer, afregne moms og bogføre regninger med få klik, helt gratis. Desuden er programmet sikkert og nemt at bruge.

Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Billy.dk

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *