Organisk vækst

Hvad er organisk vækst

Forside » Hvad er organisk vækst

Organisk vækst er en vækstproces der foregår i en virksomhed. Organisk vækst er udvikling i et virksomheds forretning, der ikke stammer af et resultat ved opkøb. Væksten kommer altså fra salg af flere produkter eller åbninger af nye forretninger.
Organisk vækst udelukker altså andre former for vækst såsom erhvervs ydelser eller fusioner.

Organiske vækstmønstre er typisk en del af en investors tekniske analyse, hvor analytikeren ser på, hvor virksomheden er på vej hen. Der er forskellige meninger om organisk vækst blandt investorer. Nogle mener at organisk vækst er den bedste form for vækst, mens andre mener at uorganisk vækst giver specifikke muligheder for at gøre vækstraten højere.

Uorganisk vs organisk vækst

Når man foretager en investeringsanalyse, så er det vigtigt at se, hvor den fremtidige vækst kan komme fra. I de fleste tilfælde, så er der flere fordele ved at væksten sker organisk fremfor baseret på køb.
Typisk så er der mange ulemper ved uorganisk vækst. Ved uorganisk vækst vil der typisk være involveres optagelse af stort gæld, der kan lægge stort pres på opkøbsvirksomheden, eller udstedelse af nye aktier, der udvander de originale aktionærer.

Udover finanseringen, kan der også være store problemer med integrationen ved opkøb af en virksomhed. Det ses ofte, at store virksomheder opkøber små virksomheder indenfor forretningsområder, hvor de ikke har en stærk position. Dette fænomen kaldes for diworsesification (en blanding mellem “worse” og “diversifikation

Hvem har brug for organisk vækst?

Mange virksomheder er altid meget interesseret i at planlægge, hvor deres vækst skal komme fra. Men ikke alle har de fornødne midler eller organisationer til at foretage opkøb af andre virksomheder. Herudover vil der også være en masse gæld, som alle ikke er glad for.
Typisk vil de små og mellemstore virksomheder satse på den organiske gæld.

Organisk vækst kan kan suppleres Ansoffs vækstmatrice, for at finde det helt rigtige vækststrategi

Læs mere

Hvis du vil læse om hvad Porters værdikæde, rengskabsanalyse, dupont pyramiden, SWOT analyse eller porters generiske strategier er, så kan du læse dem her.

Hvis du gerne vil have et gratis beregningsprogram der kan sende fakturaer, afregne moms,

Gratis regnskabsprogram

Det kan være svært at holde styr på din økonomi, især når du er selvstændig eller driver en lille virksomhed.

Det kan være stressende og tidskrævende at jonglere med regninger og fakturaer. For ikke at nævne, at det er let at begå fejl, som kan ende med at koste dig penge.

Dinero er her for at hjælpe. Med Dineros gratis online-faktureringsprogram kan du oprette og sende fakturaer på få minutter. Desuden hjælper Dinero dig med at holde styr på din økonomi ved automatisk at beregne moms og bogføre fakturaer.

Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Dinero her.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *