Likviditetsgrad

Hvad er Krypto

Forside » Hvad er Krypto

Hvad er krypto? Krypto er digitale valutaer, som du bruge til handler og som investering. Kryptovalutaer bliver ikke styret af banker eller andre centrale regeringer og derfor kan du opnå fuld anonymitet med dine handler. Der findes mange forskellige kryptovalutaer, de 2 største kryptovalutaer er bitcoin og ethereum. Udover de 2 store kryptoer, findes der utallige altcoins, nogle af de populære altcoins er, ripple, cardano, solana, dogecoin og mm.

Den første krypto, bitcoin, blev skabt i 2009 af Satoshi Nakamoto. Formålet med at skabe kryptovalutaer dengang var at skabe anonyme digitale valutaer, der kunne bruges som fysiske valutaer uden involvering af banker og regeringen.
Fordi kryptovalutaer er anonyme, er det umuligt at spore dem. Det betyder også at man ikke kan få sin krypto tilbage, når man har solgt dem. Derfor er kryptovalutaer meget populære blandt cyberkriminelle, der gerne vil stjæle andres kryptovalutaer uden at blive sporet.

Blockchain

En blockchain er i bund og grund en digital hovedbog over alle transaktioner, der bliver skabt over hele netværket af computersystemer på blockchain. Hver blok i kæden indeholder et antal transaktioner, og hver gang der sker en ny transaktion på blockchainnet, bliver der tilføjet en ny transaktion til hver deltagers blockchain. Blockchain er en type DLT, hvor transaktioner registreres med en uforanderlig kryptografisk signatur kaldet hash.

Det betyder også, at hvis en blok i en kæde blev ændret, ville det straks være tydeligt, om den var blevet manipuleret eller ej. Hvis hackere ville ødelægge et blockchain-system, skulle de ændre hvert blok i kæden på tværs af alle de distribuerede versioner af kæden.

Blockchains som Bitcoin og Ethereum vokser konstant og konstant, da blokke tilføjes til kæden dagligt, hvilket væsentligt øger sikkerheden i blockchainnet.

Køb af krypto

Hvad er krypto

Men hvor kan du købe kryptovalutaer. Det nemmeste måde er ved at købe krypto gennem en exchange. Der findes mange forskellige exchanges, hvor du kan købe kryptoer igennem. Nogle af de populære krypto exchanges er: Binance, coinbase og etoro.

Det er også en god ide at købe et wallet, for at beskytte dine kryptoer. Der findes utallige online og offline wallets. Med et offline wallet er dine krypto mere sikker, da dine krypto ikke kan stjæles online. Men det er meget svære at lave handler med dine kryptoer med offline wallets. Nogle populære offline wallets er: Ledger nano x og Trezor model Z.
Hvis du hellere vil have et online wallet, så er disse online wallets meget sikre: Celsius Network, paxful og blockfi

Hvis du gerne vil have et regnskabsprogram, hvor du kan sende fakturaer, afregne moms og bogfør regninger helt gratis. Så kan du oprette en konto hos Dinero her.

Læs også nogle af vores andre relavante blogindlæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *