Hvad er gearing
Har du nogensinde spekuleret over, hvad er gearing? Det er et ret vigtigt fagbegreb at kende, især hvis du er i erhvervslivet. Gearing er dybest set en måde at bruge dine ressourcer til at få en fordel i forhold til nogen eller noget andet. For eksempel, hvis du har mange penge, kan du bruge disse penge til at få en bedre aftale om noget. Eller hvis du har meget magt, kan du bruge den magt til at få det, du ønsker. Men hvordan kan du så bruge det til din fordel? Nå, det er op til dig at finde ud af! Men forhåbentlig vil denne artikel give dig en lille indsigt i, hvad gearing er, og hvordan det virker.
Strategien bag gearing
Strategien bag gearing er simpelt sagt, at låne penge fra banken, så man kan investere i et projekter og derved forhøje sit afkast. Her er et godt eksempel, på hvad fordelene ved gearing er:
Hvis du handler uden gearing, altså uden at låne penge fra banken, og investere 1000 kr, så for hver gang projektet bevæger sig opad 1%, så får du kun 10 kr, som profit.
Omvendt, hvis du handler med gearing. Så kan du låne 9.000 kr fra banken og bruge 1000 kr af dine egne penge. Nu har du 10.000 kr at investere med, i stedet for 1000. Nu kan du opnå et afkast der er 10x større end uden gearing. På denne måde kan du opnå en profit på 1000 kr.
Du har altså brugt kun 1000 kr af dine egne penge og tjent 1000 kr på investeringen/projektet. De resterende 9000 giver du bare tilbage til banken.
Selvfølgelig er der også ulemper ved gearing. Det kan være at projektet du har investeret i falder i værdi. Lad os tag eksemplet fra tidligere. Du låner 9000 kr fra banken og bruger 1000 kr fra din egen lomme. Du investere 10.000 i et projekt, som du godt kan lide. Men uheldigvis så falder værdien af projektet med 2000 kr. Nu er projektets værdi 8000 kr, men du skylder stadigvæk banken 9000 kr.
Der er både fordele og ulemper ved gearing, så derfor før du begynder at lege med sådan noget. Så er det vigtigt at du læser mere ind på hvad gearing er og hvordan du bedst muligt kan udnytte dette.
Hvis du gerne vil læse mere om andre økonomiske fagbegreber, så du kan tag til vores forside. Her kan du læse alt om fagbegreber som, regnskabsanalyse, rentabilitetsanalyse,
dupont pyramide, ansoffs vækstmatrice, værdikæde analyse, SWOT analyser og mm.
Gratis regnskabsprogram
Det kan være svært at holde styr på din økonomi, især når du er selvstændig eller driver en lille virksomhed.
Det kan være stressende og tidskrævende at jonglere med regninger og fakturaer. For ikke at nævne, at det er let at begå fejl, som kan ende med at koste dig penge.
Dinero er her for at hjælpe. Med Dineros gratis online-faktureringsprogram kan du oprette og sende fakturaer på få minutter. Desuden hjælper Dinero dig med at holde styr på din økonomi ved automatisk at beregne moms og bogføre fakturaer.
Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Dinero her.