SWOT analyse

Hvad er en SWOT analyse?

En SWOT analyse er den bedste måde at konkludere en analyse på. Efter at have færdiggjort din interne og eksterne analyse, kan du med SWOT analysen finde virksomhedens styrker og svagheder og derefter finde løsninger til at forbedre virksomhedens business. Men hvordan laver man en SWOT analyse? og er det det værd?

Intern og ekstern analyse

En SWOT analyse kan ikke være god uden at have en god intern og ekstern analyse. Til en intern analyse kan du bruge disse modeller:

Til en effektiv ekstern analyse kan du bruge følgende modeller:

Hvis du kan udføre disse interne og eksterne analyser. Så har du en god fundament for din SWOT analyse.

SWOT analyse

Som sagt tidligere, så er SWOT analyse en form for konklusion på din analyse. SWOT står for, Strengh, Weakness, Opportunities og Threats. SWOT analysen er et enkelt redskab til at skabe et godt indblik i en virksomheds strategiske situation.

Strengh:
Strengt, eller styrker på dansk, er de evner som din virksomhed er gode til. Det kan være din virksomhed har ny teknologi, mange års erfaring, loyale kunder eller noget helt. Styrker i en virksomhed finder du ved at udføre en intern analyse.

Weakness:
Weakness, eller svagheder på dansk, er de evner som din virksomhed ikke er gode til. Det kan være din virksomhed mangler arbejdskraft, har dårlige økonomiske nøgletal eller mangler viden indenfor for kerneområder. Svagheder finder du også, ved en intern analyse.

Opportunities:
Opportunities, eller muligheder på dansk, er omgivelser i omverdenen som din virksomhed ikke kan styre, men har store fordele af. Det kan være nye markedstrend, lovændringer, vejrændringer eller noget helt andet. Opportunities finder du ved at udføre en ekstern analyse

Threats:
Threats, eller trusler på dansk, er omgivelser i omverdenen som din virksomhed ikke kan styre, men har ufordele af. Det kan være nye store konkurrenter, lovændringer, lav vækst i markedet osv. Threats finder du ved at udføre en ekstern analyse.

SWOT opstilling

SWOT Opstillingen opstilles ved at have 4 bokses med styrker, svagheder, muligheder og trusler. Ved hver boks, skal der 2-7 punkter. Jo flere relavante punkter du kan finde jo bedre.

SWOT opstilling

Ved at bruge denne SWOT opstilling, kan du på en mere overskuelige måde se dine virksomeheds fordele og ulemper og hvordan disse kan forbedre. Vha. TOWS kan du også komme med løsninger til SWOT analysen.

SWOT analyse eksempel

Men hvordan laver man en SWOT analyse. Her kommer vi med en SWOT eksempel over hvordan Boozt kan udføre en SWOT analyse. Men før man begynde på en SWOT analyse, skal det interne og eksterne analyser blive færdiggjort, før du kan færdiggøre SWOT. Interne forhold er forhold som virksomheden kan styre, mens eksterne forhold er forhold som virksomheden ikke kan styre, eksempelvis vejrændringer, lovændringer, trends osv.

SWOT analyse eksempel

Her har et nemt overblik over Boozt’s interne og eksterne styrker og svaghed. Ved at opstille SWOT modellen på denne måde kan du nemt og hurtigt, finde problemer og finde løsningerne til disse.

Vi kan via vores SWOT analyse se Boozt er gode til at tilpasse deres kunders behov på deres hjemmeside. Vi kan også se at flere og flere kunder er begyndt med at handle tøj online. Ved at kombinere disse 2 faktorer, kan Boozt forbedre kunderejsen online, så det er nemmere for kunder at købe Boozts produkter.

Læs mere om SWOT analyse

Hvis du vil læse mere om SWOT analyse. Så kan du læse følgende indlæg om SWOT analyse

Gratis regnskabsprogram

Det kan være svært at holde styr på din økonomi, især når du er selvstændig eller driver en lille virksomhed.

Det kan være stressende og tidskrævende at jonglere med regninger og fakturaer. For ikke at nævne, at det er let at begå fejl, som kan ende med at koste dig penge.

Dinero er her for at hjælpe. Med Dineros gratis online-faktureringsprogram kan du oprette og sende fakturaer på få minutter. Desuden hjælper Dinero dig med at holde styr på din økonomi ved automatisk at beregne moms og bogføre fakturaer.

Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Dinero her.

Similar Posts

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *