Dækningsbidrag

Dækningsbidrag – Hvad er det?

Forside » Blog » Dækningsbidrag – Hvad er det?

Dækningsbidrag er et af de mange vigtige nøgletal, som alle burde vide om deres virksomhed. Dækningsbidraget viser, hvor meget en virksomhed har tjent på ydelse eller vare, når de variable omkostninger bliver trukket fra. Dækningsbidraget beregnes således:

Dækningsbidrag

Dækningsbidraget viser altså, hvor meget penge et givent vare bidrager til at betale for alle virksomhedens faste omkostninger, som leje, lønninger, maskiner og mm. Derfor er målet at få et så højt dækningsbidrag som muligt, så der er flere penge til at dække de faste omkostninger.

Eksempel på dækningsbidrag

Lad os at en virksomhed sælger deres produkt for 200 kr pr. stk. Men for at sælge denne produkt, er der forbundet et par omkostninger til den. Omkostningerne for denne produkt er:

Køb af delkomponenter = 40 kr
Emballage = 5
fragt = 12

Så nu har vi omsætningen for produktet (200 kr) og de variable omkostninger (40 + 5 + 12 kr). Nu kan vi beregne dækningsbidraget.

Dækningsbidrag

Det vil altså sige, at hver gang denne virksomhed sælger denne produkt, så får de indtjent 143 kr, som de kan bruge på de faste omkostninger, som løn, leje og mm.
Hvis dækningsbidraget ikke kan dække de faste omkostninger, vil det medføre underskud i virksomheden. Hvis dækningsbidraget omvendt overstiger de faste omkostninger, så vil der være overskud.

Dækningsgrad

Dækningsgraden viser hvad den resterende del af omsætningen er i procent, når alle de variable omkostninger er dækket. Dækningsgraden beregnes således:

dækningsgrad

Hvis du vil læse mere om hvad afkastningsgrad eller porters generiske strategier, så kan du se dem her.

Gratis regningsprogram

Virksomhedsejere skal bruge en masse tid på administrative opgaver som fakturering, afregne moms og bogføring af regninger.

Disse administrative opgaver kan tage meget tid, og det er svært at holde styr på det hele, når du har travlt med at drive din virksomhed.

Billy.dk er her for at hjælpe. Billy.dk tilbyder et gratis faktureringsprogram, der gør det nemt at sende fakturaer, afregne moms og bogføre regninger med få klik, helt gratis. Desuden er programmet sikkert og nemt at bruge.

Så hvad venter du på? Opret et gratis konto hos Billy.dk

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.